Terugkoppeling schoolverlaters

Elk jaar vraagt de Recon aan de leerlingen die van school zijn gegaan wat ze zijn gaan doen en hoe het met ze gaat. Dat levert vaak verrassend leuke reacties op.
Zo ook dit jaar, waar we leerlingen en ouders spraken. Leerlingen die net van school zijn gegaan maar ook leerlingen die al langer weg zijn.
Zomaar een greep uit de reacties:
 
“Ik ben erg goed begonnen op het hbo. Het is druk, maar leuk en het lukt allemaal. De eerste resultaten zijn al binnen, waar ik allemaal tevreden mee ben.
 
 “Het gaat super goed. Na een tussenjaar waarin hij fulltime heeft gewerkt, is hij uiteindelijk afgelopen september gestart met de opleiding autotechnicus.
 
“Ik ben gelukkig weer volledig hersteld en ben afgelopen augustus begonnen aan een nieuwe opleiding, namelijk Allround schoonheidsspecialiste. Verder werk ik als personal trainer in de gym en ben ik ook een bedrijfje begonnen als Make up artist. Kortom ik ben m’n dromen aan het najagen!

“Ik ga niet tegen u liegen dat de opleiding die ik heb gekozen best wel zwaar is. Chemie is geen grap.
Maar uiteindelijk heeft het mij tot nu echt aangescherpt. Ik maak nu wekelijks voor mezelf een weekschema van alle school, huishoudelijke en overige taken.
De opleiding heeft mij tot nu toe echt geleerd om altijd voorbereid te zijn en hoe onvoorspelbaar dingen kunnen zijn in chemie. Het HBO draait eigenlijk gewoon over samenwerken en goed plannen.
Al met al heb ik niet de makkelijkste opleiding gekozen, maar wel ééntje met uitdaging en doorgroeivermogen”.