Wat hebben we een Meesterlijke dag gehad tijdens de Week van de horeca!   

Samen met horecastudenten toerden we in een exclusieve Meestertour langs SVH Meesters! Een reis vol mooie horecaverhalen, passie voor het vak en fantastische smaken. We konden achter de schermen zien hoe het allemaal werkt op het allerhoogste niveau in de horeca.   

 

Als eerste zijn we bij geweest bij ijssalon “de hoop”  in Blaricum. Hier werkt SVH Meesterijsbereider Caroline Kooij. We kregen een rondleiding in de keuken en Caroline vertelde vol passie alles over de ijsbereidingen en haar loopbaan. Uiteraard hebben we mogen genieten van het heerlijke ijs! Het ijs wat wij hebben geproefd, is het ijs waar zij de prijs mee heeft gewonnen en daardoor is zij ijsmeester geworden. 

     

 

Als tweede zijn we geweest bij “t nonnetje” in Harderwijk. Dit is een 2 Michelin sterren restaurant. Hier werken SVH Meesterkok Michel van der Kroft en SVH Wijnmeester Edger Groeneveld. Ook hier kregen we een rondleiding en werd ons veel verteld over hoe het menu en de wijnen op elkaar worden afgestemd. Hier kregen we verschillende amuses die uiteraard afgestemd waren op de (alcoholvrije) wijn die erbij geserveerd werd.  

     

 

Als laatste zijn we geweest bij “de Librije” in Zwolle. Dit is een 3 Michelin sterren restaurant. Hier werken SVH Meesterkok Jonnie Boer en SVH Wijnmeester en Meestergastvrouw Thérèse Boer. Ook hier kregen we een uitvoerige rondleiding die begon in de keuken en eindigde in het hotel. Natuurlijk hebben we hier weer verschillen amuses geproefd en werd ons een (alcoholvrije) cocktail geserveerd. Hier heeft onze leerling haar KAS diploma mogen ontvangen. Zij is één van de eerste leerlingen die op basis van praktijkbewijzen het KAS diploma heeft verdient!!!  

       

 Het was voor ons een inspirerende dag. We hebben veel gezien.