Ouders/verzorgers die reizen naar oranje of rood gebied
Het wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje landen’, voor ‘rode landen’ geldt een negatief reisadvies. Wie dit toch doet wordt dringend geadviseerd om bij thuiskomst 14 dagen in quarantaine te gaan. Voor iedereen die naar oranje of rode landen op vakantie gaan, is het de eigen verantwoordelijkheid om op tijd terug zijn om de volledige quarantaine af te maken voordat de school begint. Het is niet toegestaan naar school te komen als de quarantaineperiode nog niet is afgemaakt.
Als een land een geel reisadvies heeft bij vertrek, maar tijdens de reis een oranje of rood advies krijgt, dan is het een situatie van overmacht. In dat geval is de quarantaineperiode wel een geldige reden voor verlof.

Leerlingen die reizen naar oranje of rood gebied
Het quarantaineadvies geldt ook voor leerlingen. Als ouders van onze leerlingen naar oranje of rode landen op vakantie gaan, is het hun verantwoordelijkheid om 14 dagen voor het begin van de school terug te zijn. Quarantaine na een vakantie naar oranje of rode landen is geen geldige reden voor verzuim. Als school moet je in dat geval leerplicht inschakelen. Ouders en leerlingen die in quarantaine zitten mogen uiteraard niet op school of op het schoolplein komen.