Thema ouderavond 26 januari 2023

Op 26 januari 2023 organiseren we een ouderavond rondom een aantal belangrijke thema’s. Na de vakantie ontvangt u hiervoor de officiële uitnodiging en kunt u zich aanmelden. Er komen drie sprekers langs die over drie thema’s iets gaan vertellen:
  • Eetproblematiek
    Hoe herken je een eetstoornis bij je kind en hoe maak je het onderwerp bespreekbaar? Tijdens deze workshop bieden we informatie en praktische tools om ouders te helpen. Een ervaringsdeskundige geeft als trainer inzicht in verschillende soorten eetstoornissen en de problemen die eraan ten grondslag kunnen liggen. De trainer legt ook uit wat je als ouder kunt doen wanneer je vermoedt dat je kind een eetstoornis heeft.
  • Emotieregulatie

    Sommige jongeren vinden het lastig om hun emoties onder controle te houden. Dit kan zich uiten in verdriet of boze buien. Vaak zit er een verhaal achter dit gedrag. We besteden in deze workshop aandacht aan problemen in de emotieregulatie en hoe hiermee om te gaan als ouder.

  • Puberbrein
    Waarom maken pubers hun huiswerk niet, waarom is vóór 12:00 uur opstaan zo’n moeilijke opgave en waarom komen ze altijd te laat? In deze voorlichting krijg je informatie over de ontwikkeling van de puber en alle uitdagingen die hierbij horen.

We hopen jullie allemaal te zien!

Lees hier de uitnodiging.