Kerstviering en GALA

De laatste dagen voor de Kerstvakantie, en wat hoort er voor de week van de vakantie? Natuurlijk, een projectweek met culturele activiteiten! Nu we met heel de school naar IJsselmonde zijn verhuisd en we zo goed als buren zijn geworden met Podium Islemunda, was het lijntje snel gelegd om een samenwerking aan te gaan. We mochten de film Strijder kijken in de theaterzaal, waar alle leerlingen van de hele school én het docententeam precies inpast!

Bij terugkomst stond de warme chocomelk klaar in de foodtruck en was het schoolplein in sfeer gebracht met vuurkorven en aansluitend een barbecue.

Daarna gingen we met goed gevulde magen, het haar in de krul en de nagels gelakt (ook sommige docenten!) met de leerlingen terug naar Podium Islemunda. Dit keer voor het Kerstgala. Verwelkomd met een mocktail en twee muntjes op zak kregen we een hartverwarmende speech van onze jarige directeur Terry die ons bewust maakte van het feit dat er al jaren geen schoolfeest meer was geweest. Een bijzonder moment dus. We genoten met wat blikken en blozen toch van het zangoptreden van het docententeam. Nadat de complimenten over elkaars outfits rijkelijk waren gegeven, gingen de voetjes van de vloer. Een breakdance show, samen meedansen op ‘Mic Drop’ en natuurlijk ‘Macarena’, een bitterbal, oliebol en een fotoshoot tussendoor, de avond vloog voorbij. Toen de leerlingen om 21:00 werden opgehaald zagen we dat de ouders voor de deur, met plaatsvervangend geluk voor hun kind, toch even een blik naar binnen probeerden te werpen. Een docent die haar leerling uitzwaait en zegt “Dit had hij zo nodig!” Deze Strijders verdienen zo’n geslaagd feest, op naar het volgende!

Tot slot, twee shoot-outs namens de leerlingen: Meneer Alers voor de lekkere kipsaté en Meneer de Winter voor de beste outfit!

Femke Otto
Cultuurcoördinator